tisdag 31 december 2013

2013 - ett trist mellanår

Dags att lägga ännu ett år till samlingen. 2013 känns som ett ganska medelmåttigt, på sätt och vis lätt onödigt mellanspel i livet. Jag vet inte om det beror på att det är de sista skälvande timmarna kvar på året eller om det handlar om att jag tycker det mesta i mitt liv har stagnerat och jag vill ha förändring, men det känns som jag har blivit lurad på 365 dagar av mitt liv. Ta eller ge några dagar för hela året har ju inte varit nattsvart. Som en av sönerna uttryckte det: det har i alla fall varit bättre än 2009.
Och det har han helt rätt i! Måtte vi slippa fler år som 2009...

Det blev en del resor. Skidåkning i Sälen. Mycket snö. Så mycket snö att vi som mest skötte marktjänsten och hade tänkt åka längdskidor ställde in detta projekt och i stället pulsade runt med
snön yrande runt huvudet. Skönt att kunna konstatera att tidigare års hårdnackade motstånd mot
vintersemester i snölandskap visat sig vara helt rätt! Snö-sand, pjäxor-sandaler, skidor-solstol, parasoll-hjälm... Jag vet vad jag väljer! Hvergang! Att det är fantastiskt vackert med snöklädda berg och vidder uppväger inte det negativa. Men nu är det provat och jag kan med oförställd glädje bocka av skidsemester som en vettig sysselsättning. Om jag nu råkat ha en sådan lista vill säga...


Äldste sonen, hans flickvän och jag flög upp till Stockholm en helg för att hämta hem sonens bil. Vad jag gillar vår huvudstad! Och Stockholm levererade; strålande solsken, god mat, härlig shopping och, bäst av allt för min del, en eftermiddag med en av mina äldsta vänner. Fascinerande att vi fortfarande har kontakt trots att det har passerat fyrtio år sedan hennes familj flyttade tillbaka till Stockholm.

Min väninna och jag åkte en korthelg till Tyskland, samma ställe och samma hotell, Hotel Bene i Burg. Så underbart avkopplande! Det behöver inte handla om långa och dyra resor för att hitta avkoppling och återhämtning -  här har man med råge både och!


Min syster och jag gjorde en mycket märklig semesterresa. Vi hade bokat Lefkas, men hamnade i Ammuhdia på fastlandet. Apollo slog helt ifrån sig gällande ansvaret och skyllde allt på resebyrån. Men det blev trots allt en bra semester. Ägarfamiljen till hotellet där vi bodde var fantastiska människor som tog hand om oss som vi vore familjemedlemmar. Den erfarenheten hade vi inte fått om vi hamnat på en större turistort!


 När jag bläddrar genom min kalender (ja, jag gillar att ha en fysisk kalender även om jag försöker digitalisera mitt liv så sakteliga!) ser jag att det har varit många härliga after works med goda vänner nytillkomna och hjärtevänner, många långa energigivande Gästiskvällar med världens bästa gäng - tjejerna man gråter och skrattar med i alla väder (all kärlek till er!!). Middagar med La Familia och goda vänner. Restaurangbesök med en massa roliga och trevliga människor. jag har sagt det förut men det tål att upprepas: god mat, gott dricka och härligt sällskap är en oslagbar kombination!

Jag bytte arbetsplats den 1 april. Jo, det känns som lite av ett aprilskämt faktiskt om man känner till bakgrunden. De nya arbetsuppgifterna är betydligt tristare och jag saknar en hel hop med gamla arbetskamrater, men förflyttningen har varit bra för mitt inre. All ilska och frustration som jag burit på gällande min före detta chefs bristande kompetens och dåliga ledarskap är numera som bortblåst. Jag har en toppenchef som litar på sina medarbetare och ger oss utrymme att utvecklas och växa, ett ljust och nyrenoverat kontor (måste dessvärre dela, men man kan inte få allt) och jag har fått många nya riktigt goda arbetskamrater och, förhoppningsvis, vänner.

Personligen har jag fortsatt att gymma och mår fantastiskt fysiskt och har dessutom lyckats vända mina sömnproblem så att jag åtminstone sover fem timmar per natt och ibland till och med lyckas somna om i fall jag vaknar okristligt tidigt. Bara det är en välsignelse! Baksidan av all träning är att det tar mycket tid - i runda slängar tio-tolv timmar i veckan - vilket gör att jag har svårt att hinna med att läsa alla böcker jag vill! Men allt i livet handlar om prioritering och jag prioriterar min hälsa. Utan den finns det ju överhuvudtaget ingen ork att leva!
Jag har haft en del svackor mentalt under året, men tack vare mina erfarenheter från den berömda väggen så har jag lyckats undvika att ramla ner på botten av det svarta hålet. En av mina allra käraste vänner brukar tala om för mig att jag ska vara tacksam och positiv för varje dag som jag får leva. Det försöker jag! Men det är tyvärr inte alla dagar det fungerar...

Från 2013 ska jag ta med mig mitt behov av att motionera och då framförallt konditionsträningen - att ge allt så att man svettas så det dryper om en är en underbar känsla!
Jag har återfått lusten och glädjen i att skriva, detta tack vare bloggen och alla positiva tillrop från er läsare! Mitt sedan länge planerade skrivprojekt är påbörjat. I liten skala, men varje steg är ett steg framåt och jag kan längta till orden och formuleringarna.
Förhoppningsvis ska jag komma loss med alla planer för mitt hem aka min borg. För tillfället är det allt för mycket som är halvfärdigt och det stressar.
Jag hoppas på många härliga stunder med mina fantastiska vänner och, ja jag vet! men hoppet är det sista som överger en, att Stolpskottet ska ta sitt förnuft till fånga och bli den Anfallare som han helst vill se sig som. Tough luck, baby!!
Mitt CV ska uppdateras och jag ska söka nytt jobb. Det känns som det är NU eller aldrig.

2014 ska banne mig bli (ursäkta om det låter egoistiskt) MITT ÅR! Jag börjar bli trött på att ständigt spela andra fiol...

Filmer 2013

Sune i Grekland - all inclusive
Anna Karenina
Blue Jasmine
Hobbit - Smaugs ödemark

Kulturevenemang 2013

Les Miserables
Sommarnattens leende
Trollflöjten
Robbie Williams
Miss Saigon
Kal P Dal

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar