söndag 29 december 2013

Tänk vad som göms i lådorna

Roar mig med mitt skrivprojekt. Sammanställer tidigare texter och synopser till något som så småningom, förhoppningsvis, ska mynna ut i något bra. När jag rensade bland mina gamla "skriverier" hittade jag dels texten i det förra blogginlägget och dels en mycket kort deckarnovell.

"TELEFONSAMTALET

Ylva hade gett sig av till arbetet på sjukhuset för ungefär en kvart sedan. Herregud vad hon var trist förutsägbar! Inte ens gårdagens gräl hade ruckat hennes perfektionism. Hennes ord ringde fortfarande som ett eko i hans huvud.

- Vill du ha skilsmässa så mister du allt! Det är jag som äger huset, bilarna och majoriteten i ditt företag!

Han gäspade och tittade på köksklockan. Ännu var det gott om tid. Tillräckligt i alla fall för att sätta på en ny kanna kaffe. morgontidningen låg, som alltid, prydligt ihopvikt på vänster sida om hans frukostkopp. det var det enda som visade på att det varit någon aktivitet i huset på morgonen.

Kaffet bluddrade hemtrevligt i bryggaren och han kände sig nästan skamligt upprymd. Nu var det bara ett par minuter kvar. Spänt följde han minutvisarens sakta vandring runt urtavlan. När den visade på kvart i åtta lyfte han telefonluren och slog ett mobiltelefonnummer. Han såg hur hon fumlade med handskfacket i jakten på telefonen och log skevt.

- "----"...

Samtalet bröts omedelbart. Nu var det bara att vänta. Han var så glad att han lyckats övertyga henne om att investera i en mobiltelefon. En glädje som blev ännu större när han läste en tidningsartikel om att mobiltelefoner kunde utlösa krockkudden i vissa bilmodeller."

Tror inte deckargenren är något jag ska ägna mig åt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar