fredag 3 augusti 2012

Semesterresumé...

Sista semesterdagen... Hur är det möjligt att det redan har försvunnit en hel sommar? Man frågar "80-talet, vart tog du vägen?" - en fråga som är betydligt enklare att besvara än "sommaren 2012 , vart tog du vägen?". Tjuvstartade semestern med att åka Öresund runt med det arbetslag jag tillhör. Ja, jag vet; det låter inte helt modernt! Vi åt lunch på Louisiana, detta fantastiska konstmuseum utanför Helsingör. Det är sällan jag har blivit besviken på de utställningar jag besökt, men det som erbjöds nu i sommar var inte riktigt för mig. Tur de har sin permanenta utställning och den fantastiska utsikten över Öresund. Tröttnar aldrig på att se havet ändra färg och skepnad - djupt fascinerande! Första semesterdagen gjordes en roadtrip i de sydligaste trakterna av Skåne. Kallt och blåsigt, så fikastunden kändes som en höstutflykt, men med humöret på topp och en lång härlig semester framför sig klarar man ett sådant litet bakslag.
Fredagen åkte jag till Kreta med Yster, det vill säga min lillasyster. En rolig vecka med nya bekantskaper och flera dråpliga minnen att plocka fram när dagarna blir kortare och melankolin kommer smygande. Visst har det regnat en hel del och vissa dagar har det känts som hösten kom rekordsnabbt, men så plötsligt händer det: solen tittar fram och värmer en smula och vips är livsglädjen tillbaka och de regniga dagarna ett trist minne, som raskt kastas bort. Som vanligt har alla mina goda föresatser om alla projekt jag ska bli klar med under semestern helt gått åt pipsvängen! Alla papper ligger fortsatt osorterade i en gigantisk hög (dock samlat på ett ställe), mitt sovrum ska slipas och målas, trädgården är inte den prunknande, ogräsfria oas jag föreställt mig med nya välplacerade uteplatser och hemmet är inte städat från minsta vrå till garaget. MEN! Det ligger nya plattor utanför uterummet, den nya uteplatsen i den forna örtagården är påbörjad, kakel och klinker köpt till duschrummet på ovanvåningen, renoveringsstart bestämt, snart (förhoppningsvis på måndag) är jag av med problemen åsamkade av solpanelen och nästa helg, om vädret inte står mig bi, så jag måste vara på stranden :) så ska sovrummet bli klart. Papper kan sorteras en mörk trist vardagskväll i november och det är ju som man säger: "Bättre med lite skit i hörnen, än ett rent helvete!". Min sommar har varit fantastisk och jag önskar att jag skulle känna att det ska bli roligt att börja jobba, men tyvärr är det inte så. Förhoppningsvis ändrar det sig när jag väl är på plats på måndag :)

By the way! Jag har börjat skriva på min roman!! Inte flera kapitel, men jag har persongalleriet klart för mig, en historia att berätta och inledningsraderna är klara. Nu håller vi tummarna att det håller hela vägen - detta projekt ska fullföljas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar