söndag 28 oktober 2012

Naturens läkande kraft

Äntligen fick jag tummarna loss att ge mig ut till kusten beväpnad med kameran. Det har varit en sådan där magiskt vacker dag där ljuset känts nästan som på våren, helt vindstilla och horisonten är vidöppen. Dagen startade med frost och det är väl det som krävs för att den magiskt blå himlen ska uppkomma och de riktigt klara färgerna framträda i hela sin glans. Kan ju inte påstå att det bara var jag som kommit på denna geniala idé! Det var fullt med folk som strosade på stranden, med eller utan hundar. Någon som satt och fikade och några bara njöt av den vidunderliga utsikten. Hav och himmel som flöt ihop i kristallklart blått och de danska byggnaderna på andra sidan sundet var så framträdande att man nästan väntade sig att få se någon vinka. Himlen genomkorsades av fågelsträck på väg söderut, men det kändes inte alls lika vemodigt som det kan göra en regnig och blåsig höstdag.


Tänk vilken enrgi man får från naturen! Och alldeles gratis! Det gäller bara att öppna sitt sinne och låta kraften strömma in i sinnet :)

När jag körde hem trodde jag att jag lyckats hamna mitt i en trafikolycka. Vid Gullåkra mosse var det det närmaste av trafikkaos som har skådats i de trakterna! På en nyplöjd åker med härligt feta plogfåror betade (eller vad gör de?) ett tiotal storkar. Klart folk var sysselsatta med sina mobilkameror. Själv hade jag ju med mig min systemkamera, men det fanns verkligen inte utrymme att parkera utan att riskera att det skulle hända något. Härlig att se i alla fall och bilder att leva på om det kommer tunga trista dagar framöver.

Känner att jag är tankad med härliga naturbilder, frisk luft och positiv energi - denna höstlovsvecka ska nog klaras av! och själv har jag lovat mig utrymme att uppleva havet, vidderna och skogen betydligt oftare än jag gör. Livet är inte bara en transportsträcka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar