söndag 20 maj 2012

Vilken härlig helg!

Slut på ännu en långhelg - lite vemodigt med tanke på att sommaren kom idag och tycks fortsätta de närmaste dagarna. Härligt, MEN! Men jag är så dålig på att arbeta när solen skiner utanför kontoret. Är det vackert väder vill jag vara ute. Hela min uppenbarelse protesterar mot att tvingas inomhus! Min välutvecklade arbetsblygsel frodas och jag känner mig som en trilsken treåring - JAG VILL INTE!
Slut på söndagsångesten! Det hjälper ju i alla fall inte för Luther och Ågren vinner "hvergang"...
Helgen har varit helt underbar. Yngste sonen är på avgångsstudenternas sedvanliga Pragresa och han får väl läggas in för ölavvänjning när han kommer hem :). Han har pliktskyldigt hört av sig dagligen och de verkar vara vid gott mod, ha härligt sommarväder och uppleva även mer än mörka nattklubbar och sunkiga barer. Tjeckiska öl är oemotståndlig och i kombination med billiga priser blir det så klart ännu mer oemotståndligt...
Äldste sonen och jag har haft det lugnt och skönt. Han tentaläser och jag har mest skrotat runt och försökt träna på "nuandets outgrundlighet". Kristi Himmelsfärdsdagen var vi bjudna på en mycket mysig familjemiddag i orangeriet hos min systers svärföräldrar. Vädret visade sig från sina mest lynniga sidor - ömsom sol, ömsom hagelstormar, men vad gör det när det finns god mat, gott vin och trevligt sällskap?
Fredagens solstol fick bytas mot shopping eftersom solen inte visade sig från sin soliga sida. Studentpresent köpt, äldste sonens födelsedagspresent köpt och allt engångsmaterial till studenten är nu införskaffat. Känns kanon! Nu är det i princip bara maten kvar och det är lite tidigt att starta ut med den redan. Resten av fredagen spenderades i sällskap med Roslund & Hellströms senaste "Två soldater" - ruggigt bra, precis som deras övriga produktion. I går kväll firades sonens 21-årsdag - svindlande tanke - i all stillhet, eftersom han är mitt i sista tentaperioden. I samma ögonblick som gästerna körde upp på uppfarten slog jag igen boken på sista sidan. Bra timing!
Trevlig kväll med mamma, syster, svåger och kusin. Så mycket härlig energi man får när man omger sig med människor man älskar!
Och idag, idag kom äntligen den efterlängtade solen och sommarvärmen. Ett par timmar i  solstolen innan farmor och farfar kom för att gratulera barnbarnet. Tårtkalas i uterummet och en bukett liljekonvaljer på bordet. Härlig avslutning på en ledighet som varit väldigt social och energiboostande. Ny vecka - nya tag! Denna veckan är en hel del gympass inbokade, två after work och en massa trevligheter att se framemot nästa helg. Jag bävar dock för  fredagen då vi ska på begravning, men vissa saker måste man bara genomlida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar