måndag 14 maj 2012

Lådbilen

Om min mormor hade levt skulle hon ha fyllt 90 år i dag. Svindlande tanke! Så otroligt mycket som har hänt sedan hennes födelseår 1922. Uppvuxen som oäkta barn och hemligheten om vem som var hennes far tog hon med sig...Undrar om mänskligheten kommer att vara med om samma tekniska utvecklingsresa och paradigmskiften igen? Intressant och svindlande tanke - vad skulle det i så fall vara?
Min mormor var en handlingskraftig kvinna, vars liv inte var så lätt alla gånger. Envis som en gris och halsstarrig som få. Det dröjde till exempel länge innan hon övertygades om behovet av hörapparat. Under lång tid var de flesta samtal fullständigt omöjliga. frågor och svar var oftast helt inkompatibla. När hon väl övertygats om att det var bra med hörapparaten kunde hon mycket väl låta bli att sätta igång den. Bara för att slippa allt "meningslöst gabbande"... Lika hopplöst företag var det att få henne att använda rullator. Så gammal var hon minsann inte!
Minns speciellt en födelsedag när vi var hos mormor, före hon försvann IN i seniliteten. Barnen var små, tre och fem år och kom inrusande till oss i vardagsrummet på ivriga fötter och strålande av lycka. I ett av rummen hade de hittat en "superfräck lådbil". Vi fantasilösa vuxna förstod inte riktigt deras glädjetjut. Vi blev indragna för att titta på "gammelmormors jättetuffa lådbil" - och där stod den: RULLATORN.
Tror min mormor var ganska unik om att ha en "superfräck lådbil", även om hon inte tyckte det var lika superfräckt som barnbarnsbarnen gjorde ...

                                              GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar