onsdag 7 oktober 2020

Shame on YOU!

Få saker gör mig så förbannad som när man missbrukar våra välfärdssystem eller, som nu under pandemin, möjligheterna som de tillfälliga ändringarna från Försäkringskassan ger där karensavdraget är borttaget och kravet på att lämna läkarintyg flyttats från dag 8 till dag 22 i sjukperioden. Jag kan inte förstå hur man har mage att utnyttja detta för saker som överhuvudtaget inte är relaterat till covid19.
Alla dessa arbetsskygga latmaskar som inte får som de vill på jobbet, utan i stället stannar hemma i tre veckor. Väl medvetna om att det inte är någon idé att gå till läkare för det de lider av är varken psykiskt eller psykiskt förknippat med medicinvetenskapen. Shame on you!
Vi har även kategorin som under flera år har varit "sjuk" på måndagar (ja, jag antyder alkoholproblem...) och nu, när karensavdraget inte dras fullt ut ser man sin chans att stanna hemma ytterligare strödagar. Shame on you!  
Jag tror att det som irriterar mig mest är att dessa människor är så infantilt korkade! Jag är övertygad om att majoriteten tror att det är chefen som straffas. Nej! Det är deras kolleger som vecka ut och vecka in får arbeta för att täcka upp för dessa utnyttjande egoistiska parasiter. På vissa ställen är det väl så att chefen går in och täcker upp vid sjukfrånvaro, men det är nog snarare undantag än regel. Shame on you!

För att inte tala om alla företagare som det senaste halvåret har valt att gå i konkurs för att slippa undan skulder som uppkommit i samband med dåliga riskfyllda investeringar. När konkursen är ett faktum, personalen har fått gå... Då köper samma ägare upp det nu skuldfria företaget för en spottstyver. Sham on you!
Sedan har vi ju företagarna som var väldigt snabba att permittera medarbetarna för att få del av alla dessa pengar som urskillningslöst har östs ur statens välfyllda lador. Shame on you!

DET ÄR MINA SKATTEPENGAR OOCH MIN FRAMTIDA PENSION SOM PÅVERKAS! 
Vad jag önskar att alla dessa egoistiska osolidariska parasiter ska drabbas riktigt rejält av karma. De som har fuskat sig till ersättningar eller kalkylerat med konkurs för att bli av med skulder - måtte de bli återbetalningsskyldiga. Shame, shame on you! 
Dessutom kan ni ju fråga er vem som kommer att få betala för er egoistiska kortsiktiga "lösning"... Jag tänker inte avslöja det här, men ni kommer att ett och annat att förklara för kommande generationer!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar