torsdag 7 juli 2016

Mannen - Myten - Legenden



Bogart - Mannen, Myten, Legenden. Det är han som är upphovet till mitt alter ego: Humfrida.
Helt logiskt. Humphrey (eller Humfri som det blir på välklingande skånska) och hans syster (Humfrida alltså). Min svärmor och jag hade en stund över någon eftermiddag när vi bodde i Doha, Qatar - mellan lunch och middag - och slog på Tv:n där de visade Sierra Madres skatt (tror den heter så). Vi är både väldigt roade av ordlekar och ordförvrängningar och har lätt att falla över i barnsliga lekar. Nåväl. Filmen rullar, som tur är var det med amerikanska röster (jag tror att till och med Bogarts manlighet hade fått något litet blåmärke av att dubbas till arabiska) och plötsligt har Bogart blivit symbol för det manligaste av manliga. Skrattretande egentligen med tanke på att han var betydligt kortare än män i genomsnitt och fick stå på pallar och liknande för att nå upp till sina, oftast betydligt längre, motspelorskor. Trots sina få centimeter över jorden, så grävde han upp större delen av Sierra Nevadas öken för att hitta skatten. Det var i det grävandet vi såg hans manlighet och machopotential. Och där syskonskapet mellan oss uppdagades. Jag är minst lika tuff och skulle med största sannolikhet kunna ge mig på att gräva upp Saharaöknen om det fanns en tillräckligt bra anledning. Åtminstone ett litet sandbrott... eller en sandlåda... liten...

Men visst är det intressant hur vi definierar MANLIGHET! Kvinnlighet också för den delen, men jag tänkte att vi inte skulle spreta ut för mycket i texten. En man ska vara lång. Längre än kvinnan åtminstone för annars ser det, som min yngste telning säger, "jättelöjligt ut". Skönt att veta att man kan begränsa urvalet lämpliga män ytterligare: MINST 185 cm alltså (jag behöver utrymme uppåt för att kunna ha skor med klack). Vådan av att själv vara lång och ståtlig. Det är väl längden som är det mest påtagliga. Som alla kvinnor vet: Storleken HAR betydelse. Säger vi något annat så ljuger vi.
För min egen del kan jag hålla med till viss del. Det känns obekväm att vara längre än "sin" man.
Jag är bättre på att se ner på folk bildligt än bokstavligt. Undrar om det blev rätt? Jag förstår i alla fall :-)
För egen del tycker jag att manligheten sitter i blicken, attityden, händerna (den fysiska beröringen ska icke underskattas), intelligensen och skrattet. Tänk så omanligt med en man som saknar humor! Det är inte bara omanligt, utan även totalt osexigt. Jag vet att jag tidigare har sagt att min idealman är lång, mörk, snygg och rik (ja, ärligt talat gör det inte ont alls om han är rik och generös). Det låter som en beskrivning av min framlidne (konstigt ord, men jag tror man kan använda det här) man - utom det där med rik. Att spara pengar på hög var inte riktigt hans hobby; tyvärr sparade han på en himla massa annat, men det är som man brukar säga en helt annan historia. 
Är det så att man hittar en idealman och sedan fortsätter man att leta efter honom resten av sitt liv? Det hoppas jag verkligen inte! Jag har ju redan hittat ett under av manlighet (nästan alla faktorer är faktiskt uppfyllda), men som bekant är han ett hopplöst fall, som helt saknar insikt i sitt känsloliv och för vad som faktiskt skulle bli ett gigantiskt lyft för hans manlighet... Vem som helst måste väl känna sig manlig i närheten av min väna och ödmjuka uppenbarelse?

Jag var på "lokal" i fredags och hade faktiskt en fantastiskt rolig kväll med så mycket manlig bekräftelse att jag var nära hybrisnivå. Komplimangerna fortsatte hela helgen och avrundades faktiskt med ett frieri, men med tanke på att friaren var yngre än min äldste son så får jag väl avböja. Det blir lätt förvecklingar i sådana situationer och jag behöver inte konstra till mitt liv ytterligare. Men det läggs banne mig på smickerkontot för att plockas fram de där dagarna när allting känns nattsvart! Tror minsann att det är bra för mig att släppa lite på mitt kontrollbehov, "glömma" Prinsen (som nog egentligen är en groda i alla fall) och ge mig hän på den fria marknaden. När man till och med blir uppraggad av killar mer än hälften så gamla då är man jäklar i det i FLOW!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar