tisdag 15 januari 2013

Grubbeltrubbel

Grubbel, grubbel, grubbel. En god sammanfattning av mitt tankeliv de sista veckorna. Allt detta grubblande har så klart medfört sömntrubbel, så de sista två dygnen har jag sovit sammanlagt fyra timmar. Väldigt lite sömn är det! Även för mig som inte sover så väldigt många timmar per dygn annars heller. Tyvärr är jag inte trött/sömnig. Jag vet att jag borde gå och lägga mig, men eftersom jag troligen inte kommer att kunna somna inom en rimlig framtid, så kan jag lika gärna bli sittande en stund till. Nog för att man hört talas om att man går i barndom igen, men riktigt så gammal känner jag mig inte och dessutom brukar det väl inte handla om att återgå i den övertrötthet som drabbar barn? Eller?
Sömnbrist är en grym tortyrmetod. Än så länge har det inte fått konsekvenser för humöret, men det är väl bara en tidsfråga om det fortsätter. Bäva månde omgivningen! Det finns många anledningar att få raseriutbrott på min arbetsplats :)
Jag har haft sådana här perioder från och till de senaste tio åren och vet att det går över, men det är oerhört jobbigt innan det rättar till sig. Normalt brukar jag vakna strax efter kl. 02, men i går kunde jag inte somna. Ny erfarenhet; icke mindre störig...



Vintern har kommit tillbaks och allt är inbäddat i fluffig vit snö. Tyst, knarrande och magiskt vackert! Drabbas alltid av akuta vårkänslor när julgranen har kastats ut, men det är ju i allra högsta grad fortfarande vinter och får den bara vara kall och vit, så är jag väldigt nöjd!



Godnatt världen! Ska ge the good ol´chap, Uneståhl, en chans att få mig avslappnad. Hans monotona och entoniga röst kan få vem som helst att somna av ren och skär leda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar