tisdag 10 juli 2012

Fånga dagen - även om det regnar...

Herregud vad jag är trött på allt väderprat! Ja, det är väldigt regnigt och småruggigt, men vi kan ju inte göra något åt vädret i alla fall så det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Nu kan jag höra alla som hojtar om att det är lätt för mig att säga så, som har varit i väg en vecka, men faktum är att många av väderklagarna faktiskt tillhör en priviligerad grupp som varit på minst en solsemester det senaste året. För min del är det 1,5 år sedan senast och före resan till Lanzarote var det åtskilliga år...Så, jag tycker att jag var "So totally worth it!". Kretaresan ska det bloggas om framöver - idag blir det bara ett kortare inlägg.
Vad gör man då när vädrets makter inte är oss nådiga? I söndags, en underbar sommardag (jo, de finns men det gäller att man fångar dem!) låg jag i min solstol och filosoferade. När solandet blev för arbetsamt påbörjade jag en förtjusande deckarserie om två aparta och mycket omaka väninnor. Svinhugg, Svartvinter och Spinnsidan skrivna av Marianne Cederwall - läs dem! Du har garanterat roligt de timmar det tar att plöja genom dem och vips har en regnig dag förvandlats till ett rent nöje. Denna dag har jag inte läst mer än dagens världsblad till frukostkaffet och efter dusch och lite plockande bestämde jag mig för att ta mig an ett av mina många oavslutade projekt. Medan andan och lusten höll i sig åkte jag till Byggmax - detta manliga eldorado - och gick världsvan in och köpte en stor hink med vägspackel. Väl hemma "spottade jag i nävarna" och skred till verket. Sista väggen i mitt sovrum är nu bredspacklad, i morgon ska den slipas och spacklas en gång till innan det är dags att rolla på den vita väggfärgen. En ställtid på drygt ett år för att komma loss och påbörja avslutandet av väggarna i ett sovrum - är jag knäpp eller?!
En annan trevlig sysselsättning är att planera fester och after works, gå på konstutställningar (jag tänker inte missa Irving Penn på Moderna museet i Malmö), besöka museer, turista i närmiljön, kolla på dvdboxar (tar jag mig aldrig tid till annars) eller helt dekadent sätta igång en film mitt på blanka eftermiddagen...
Häng inte läpp över vädret! Livet är fullt av möjligheter och varje dag som slösas bort för att det är "fel" väder har du förbrukat på fel sätt.
Strunt i väder och vind - ta på dig lämpliga kläder och låt det regna på din kind! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar