lördag 7 januari 2012

Meningslöst en lördagskväll

En vecka av året har nu passerat. En händelserik vecka i det stora, men inte i det lilla... Jag har varit ledig sedan i tisdags och under den tiden har min chef gått i förtida pension och med tanke på det läge som råder på arbetsplatsen har det säkert smitts en del ränker under de sista dagarna - något vi ska få presenterat för oss på måndag morgon. Ett så kallat "Halleluja" ögonblick! Vi har haft några sådana och hittills kan dessa sammanfattas i ett simpelt "OCH?", men med tilltro till det nya året så ska jag lyssna på den nya ledningsförklaringen med öppet och positivt sinnelag!
Min ledighet hade jag planerat storverk för, men det landade i stillhet. Vädret har, för att göra en enkel sammanfattning, varit bedrövligt - regn och piskande blåst (utom i går när det var strålande sol, knallblå himmel och ljuset gav stora löften om den vår som komma skall) - jag som hade tänkt tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus har legat i soffan och kollat The Wire och emellanåt ägnat mig åt Zlatan. Sockergrisen och Latmasken har helt tagit över mitt liv så det är väl tur då att jag aldrig avger nyårslöften av karaktären träning och bantning och hälsosamt leverne. Jag lovar alltid samma sak: att inte börja röka eller snusa i år heller - ett löfte jag har lyckats hålla genom åren ;-).
Sönerna har varit i Göteborg på Gothia Cup sedan i onsdags så mathållningen har varit enkelt och så långt från kostcirkeln man komma kan... Dock är kylskåpet och frysen nu fyllda med nyttigheter! Någon gång måste jag ju ta tag i den otrivsamma vetedegen som av oförklarliga skäl har samlats på mittpartiet...
Mitt nya förhållande har helt tagit över mitt liv - ständig åtkomst till nätet och dessutom alla dessa Wordfeudpartier. Partier jag förlorar i parti och minut, oavsett om det är standard eller random som spelas. Och jag som alltid tyckt att jag är så bra på Alfapet! Försöker övertyga mig om att det är själva deltagandet som är roligt...det går så där!
Pallrade mig ut en stund idag alltså och fyllde på matförråden och passade även på att ta en titt på den kvarvarande rean. Det blev lite fynd på Esprit: två tröjor i vårfärger och en sjal. Känns bra att ha något nytt när det äntligen blir vår. Naturen tror vi är där redan. Mina rosor har slagit ut flera nya blad och vårlökarna är en bra bit upp i rabatterna. De stackars vildgässen är helt ur kurs - ena dagen flyger de söderut och nästa är de på väg åt norr. Kan det vara dessa krafter som styr att jag ännu inte lyckats flytta in i detta årets almanacka? Tror jag ska ta tag i det direkt - jag har ju utlovat invitationer till middagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar