torsdag 14 juli 2011

Sommarstolleri?

Så är vi mitt i den svenska sommaren! Regnet öser ner från en jämngrå himmel, så någon sol lär vi inte se i dag... Ganska skönt tycker jag! Sol, blå himmel och 25-30 grader varmt blir tråkigt i längden. JA, jag vet att det är som att svära i kyrkan, men jag tycker faktiskt det är skönt med sådana här dagar när man inte måste springa runt och tycka att det är underbart med sommar, salta bad och picknick i det gröna!

Halva min semester har lyckats passera utan att jag egentligen vet vad jag gjort. Trädgårdsarbete; så klart, ett par avstickare till stranden, några middagar med goda vänner och lite pyssel med renovering inomhus, men ingenting sådant där att berätta om när man kommer till jobbet. Jag har alltid tyckt att första dagen efter semestern är jobbig, inte bara för att man de facto måste gå dit :-), utan på grund av frågan: "Vad har du gjort på semestern?". De flesta är inte speciellt intresserade, utan frågan ställs slentrianmässigt för att personen själv ska få tillfälle att berätta om ALLA fantastiska upplevelser de har samlat på sig under sina semesterveckor...Att svara: "Jag har bara varit" är inte rätt svar - det har jag upptäckt för länge sedan, men det är det jag vill använda årets semester till: ATT BARA VARA! Det låter kanske enkelt, men för mig, vars bästa vänner heter Luther och Ågren och som i det tysta lider av prestationsångest, är en stillsam dag där ingenting vettigt blivit gjort lika dyrbar som en sällsynt diamant. Jag hinner sällan njuta av mitt hem och min vildvuxna, eftersatta trädgård så när tillfälle ges vill jag bara vara hemma!! Resa på charterresa mitt i sommaren skulle jag aldrig få för mig att göra: dyrt, trångt, skrikiga barn och alldeles för varmt.
Sverige är underbart! Inte någon annanstans finns våra långa, ljusa och magiska sommarkvällar! Och aldrig prunknar väl våra parker och trädgårdar som somrar där vi får ömsom sol, ömsom regn? Årets semesterresa sker i mitt inre och kommer förhoppningsvis att ge mig kraft nog att orka med ett nytt arbetsår!

1 kommentar:

  1. Den var fin. Luther och Ågren är också mina goda vänner. Vet du, jag får nästan "ge mig själv lov" att bara slappa. Och jag kan tycka som du att de bästa dagarna är innesittaredagarna, då man inte måste vara i solen (solen är för övrigt inget jag har sådan stark vänskap till längre för övrigt). Något av det mest olutherska jag kan göra är att kolla på Svt Play - på förmiddagen! Då känner jag att Luther kan dra åt ....

    Lägger in din fina blogg i min bloggrulle!

    SvaraRadera