fredag 9 september 2011

Övningskörning - del 2

Yngste sonens flickvän bor i Bara. En liten sömnig håla utslängd på den skånska slätten. Tidigare besöktes denna metropol ett par gånger om året - fotbollscup och innebandymatcher. Eftersom sportevenemangen i vårt hushåll alltid dubblerades (två söner som båda spelat både innebandy och fotboll) under en tid när de var yngre, så tillbringades ju trots allt mer tid i Bara än man kanske hade önskat sig under andra omständigheter. Nåväl, Bara är inte bara sportevenemang utan således även ett ställe för amorösa äventyr.
Bara ligger lagom långt från vårt hem om man tänker i termen övningskörningstid, vilket i sin tur kan direktöversättas med hur långa pass den superlugna "pedagogen" i passagerarsätet klarar av. Man har väl franska nerver!
Alltså låter det så här: "Mamma! Jag ska till L och tänkte jag kunde övningsköra dit!" Superbra idé! Om det inte var för att det inte är så att ALLA vägar bär till Bara - det är inte Rom precis...Ska man undvika den riktigt olycksdrabbade vägen, så har man två alternativ: antingen slingrig, krokig, backig och smal landsväg över Mölleberga eller slingrig, krokig, backig och smal landsväg över Vinninge. Normalt brukar vi välja Mölleberga eftersom det känns något närmre.
I eftermiddags var det dags att övningsköra igen. Man måste tänka utanför sina trygga ramar tänker jag och dirigerar den icke ont anande telningen mot Vinninge. Han körde lika säkert den vägen som den vi brukar välja, men den stackars kontrollfreaken i passagerarsätet inser plötsligt att "OJ! här vet jag ju inte var vägen svänger och var backkrönen tornar upp sig!" Det går inte att slappna av och njuta av det väldigt vackra skånska lanskapet som susar förbi - böljande kullar, massor av rovfåglar, pittoreska små gårdar, betande hästar och liknande!
Vad lär man sig av denna sedeslärande lilla historia? Antagligen ingenting, för jag antar att det blir svårt och olidligt trist att alltid ta sig fram på välkända vägar. Och som sagt - det var absolut inget fel på framförandet av bilen så skuggan ska icke falla över den övningskörande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar