fredag 11 mars 2016

Smooth Operator...

Semester! Kan vara en av mina absolut starkaste grenar. Glider ut från kontoret efter åtta timmar, välstädat skrivbord, alla underlag insorterade och en ynka liten post-it lapp till min "vikarie". När porten slår igen bakom mig så sjunker axlarna ner i normalhöjd och allt känns så där lagom avslappnat. Med raska och bestämda steg tar jag mig till fredagarnas stamhak, Stortorget, där goa väninnan Y och jag har bestämt träff. Sörjer en smula att uteserveringen inte kommit igång för det är en strålande vårdag. Vi sätter oss vid ett bord och efter en dryg halvtimme glider det in en välklädd ung man (?) och slår sig ner i baren. Efter en stund har han på ett subtilt, men alls inte otrevligt sätt, lyckats nästla sig in i vårt samtal och det slutar med att han frågar om han får äta med oss. Vad svarar man på det? Vi är ju lättövertalade och han flyttar över till vårt bord. Trevlig, men något påstridig och inte van att bli emotsagd, så kan man väl sammanfatta Jens, runt 30 år, från Västervik. Efter en stund märker jag att han flyttat närmre mig och att han trycker benet mot mitt. När Y går på toaletten (en av si så där 345 gånger), så lägger han en hand på min rygg och talar om för mig att han och hans fru är swingers. Och att han har ett hotellrum på Lundia... Huruvida frun befann sig på hotellrummet eller inte har jag ingen aning om. Han beställer in Irish coffee till oss och sedan kommer det plötsligt in tre glas vin till... Jag tillhör inte typen som låter mig bjudas på en massa alkohol - "den som är satt i skuld är icke fri" och allt det där. Hur han hade hoppats att kvällen skulle sluta var uppenbart 😊.
Det var en rolig och annorlunda kväll. Jag menar; hur ofta blir man uppraggad av någon som är typ tjugo år yngre?! Måste vara mina nyvunna raggningskunskaper som bär frukt. Min favoritservitör erbjöd sig att följa med mig till Barcelona om jag vinner resan för två som ska utlottas på hans nya jobb. Japp - *snyft* - han sviker mig! Jobbar bara kvar månaden ut, men tyckte att jag skulle bli stamgäst på hans nya arbetsplats i stället. Inte klokt vilket karl-flow jag har haft i kväll 😜.
Bådar gott inför semesterns alla galeb! För er som inte är så bevandrade i bosniska kan jag meddela att det betyder strandraggare eller skrattmås. En otroligt användbar glosa! Och, nej, det är inte på mig själv jag syftar med rubriken. Smooth operator är the Westbay- style. Själv gillar jag attack utan krumbukter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar