söndag 28 april 2013

www.självkänsla.vardå??

Någon som vet var man kan shoppa självkänsla och självförtroende? För tillfället är jag i stort behov av det även om jag utåt försöker framstå som att allt är perfekt och att det fodral och utseende jag fötts med är som man brukar säga: "good enough". Ja, jag vet att det är utstuderat ytligt att tänka på sådana här trivialiteter när man uppnått en mogen; övermogen?, ålder! Men just i detta nu känner jag mig så främmande för mig själv, så otroligt trött på att inte ha något spännande och intressant liv, att jag saknar egen identitet att vila i, inte har ork och energi att ta tag i allt som hopar sig härhemma och så vidare, och så vidare!! Och samtidigt ska man försöka arbeta med sig själv så att man får det där intressanta och spännande livet med en massa energigivande möten för det vet man ju att ingenting är gratis i dessa dagar! Sorry världen! Mina fönster är fortfarande inte putsade, dammet yr inomhus, trädgården förfaller, projekt hallrenovering har gått i stå, olästa tidskrifter och högen av olästa böcker växer sig högre och högre, projekt soptippen kvarstår, garagerensningsplanerna är knappt tänkta ( då måste man ju definitivt köra många, MÅNGA vändor till tippen), gympassen har gått i stå och i morgon är det måndag igen... *suck*.
Men! Min helg i Stockholm har varit supertrevlig. Trevlig middag hos sönernas farfars bror med fru i fredags, för min del en mycket måttllig shopping i lördags där höjdpunkten var att träffa min barndomsvän K. Tyvärr är intervallerna mellan våra träffar alldeles för långa och jag tror att det är sorgen över så mycket man missar med vänner på avstånd som har triggat igång denna söndagsångest. Jag, som de flesta av oss, har alltid haft en identitet som har varit i relation till någon annan: som dotter, syster, bästis, flickvän/sambo/fästmö/fru, mamma... Och plötsligt är jag identitetslös! Och lätt knäpp... Sönerna står på egna ben, vilket de ska göra!, och mammarollen är ju numera väldigt annorlunda och sedan då? Vad är jag?! Joråsåatt, nog hade man behövt en liten shoppingrunda av det annorlunda slaget...

1 kommentar:

  1. Hmm, ja, shoppa självkänsla är inte görligt. Men du, har du inte någon glädje av att veta att du är en fin vän, en stödjande kollega, en rolig och rak människa? Jag vet att det är svårt, men så är det. Fint du skriver.

    SvaraRadera