söndag 1 oktober 2017

Lyktstolparna räcker verkligen inte till...

Nu är det kört. Det kokta fläsket stekt. Alla korna på isen... Sommaren är definitivt ett minne blott. Inget större minnesvärt ögonblick 2017 i och för sig, men ändå. Vemodet lägrar sig, melankolin kommer smygande i takt med mörkret. Och jisses vad mörkt det har blivit! Både morgon och kväll... Det är den första oktober, snart den andra, och hösten är oåterkalleligen på plats. Skönt på sitt sätt, men jag tror att det blir ett hårt arbete att hålla depressionen ifrån sig. Jag tänker främst på den lilla dos D-vitamin man har lyckats få i sig under sommarhalvåret. Får bli till att ta en promenad runt kvarteret på lunchen.

På tal om mörker (måste själv få säga att det är en snygg övergång) var jag på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i går. Enligt media så hade mässan tappat var femte besökare och flera författare och förlag valde att bojkotta på grund av att arrangörerna tillät Nya Tider att ha en undanskymd monter. Jag tänker inte ge mig in i den debatten. Däremot var det obehagligt att komma in i en belägrad stad. Atmosfären var spänd så den gick att skära med kniv och spänningen dallrade i luften. Tyvärr var det inte på grund av att någon Nobelpristagare eller bestsellerförfattare befann sig på Gothia Towers. Naturligtvis handlade det om NMR (Nordiska motståndsrörelsen) och den förväntade motdemonstrationen. Att befinna sig inne på mässan samtidigt som de centrala delarna av Göteborg kokade av hat och oro inför vad som verkligen skulle ske när nazistmarschen väl kom igång, var en absurd upplevelse i en parallell verklighet. Luften surrade av rykten och det var svårt att få en bild av vad som egentligen hände bokstavligen utanför väggarna. Vid lunchen hamnade vi mitt i centrum för skeendet. När poliserna utanför på en given signal snabbt drog på sig hjälmar, ett femtontal polishästar kom galopperande tätt följda av flera polisbussar och folk drog sig inåt väggarna kom obehaget krypande. Varför ändras inte vår lagstiftning?
Det måste gå att förbjuda ickedemokratiska organisationer att demonstrera och marschera på våra gator och torg. Jag talar inte endast om nazister och fascister på yttersta högerkanten utan även den kommunistiska våldsbenägna tokvänstern. Den som gärna glöms bort av medias representanter. Enligt media väntades flera tusen nazister sluta upp till marschen - att det kom sjuhundra rustade med skottsäkra västar och sköldar är illa nog, men flera tusen...?! Var kom den upplysningen ifrån? Från NMR? I så fall undrar jag . lär man sig inget om källkritik på journalistutbildningen?! Motdemonstranterna var säkert flera tusen - enligt polisen gjorde man ett överslag på cirka tiotusen motdemonstranter. Hur många av dessa som tillhörde AFA (Antifascistisk aktion) har jag inte sett några uppgifter om, men dessa är otroligt våldsbenägna och har en väldigt vid krets av "fascister" i sin politiska agenda: nazister, fascister, politiker med avvikande åskådning (d v s demokratisk grundsyn), poliser och andra av samhället utsända att upprätthålla lagar och ordning samt alla övriga som inte delar deras vurm för ett stats,- och klasslöst samhälle. Revolution är deras medel för att avskaffa den nuvarande samhällsordningen.
Den ickedemokratiska grundsynen är således bärande för båda extremiströrelserna. Någonstans har det gått snett i hanteringen av tokvänster såväl som tokhöger. En del av mig förespråkar gladiatorspel; utan åskådare. Stäng in dem på t ex Ullevi och låt dem slå ihjäl varandra. Eller använd deras egna lösning: häng upp alla dessa våldsbejakande (och i många fall samhällsparasiter i form av bidragstagare) extremister i lyktstolparna. Det hade varit en konstruktiv lösning till gagn för oss alla! Och ja! Jag är väl medveten om att detta är politiskt inkorrekt så att det visslar om det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar